eng Hovedsiden Kontakt Sidekart
Nordland Ærfugllag
 




De siste nyhetene:
Årsmøte i Selvær 2022
26. mars 2023 kl. 15.53
Nordland Ærfugllag Årsmøte i Selvær 2022....
» Les mer..

PROTOKOLL ÅRSMØTE FOR 2021
(22.11.2022)
Innkalling til årsmøte 2020 og 2021
(18.08.2022)
Årsmelding for Nordland ærfugllag 2021
(18.08.2022)

» Flere nyheter..


Du er besøkende nr 174 347
siden 29. okt. 2011

De siste nyhetene
Årsmøte 2013 Referat

Årsmøtet 2013 for Nordland Ærfugllag ble arrangert på Torghatten Kurs & Feriesenter, 11.oktober. Lagets 10 år ble markert med en fin middag etter møtet.

 
Av: Kari Wærum, Torsdag, 13. februar 2014 kl. 16.27,
Sist oppdatert: Torsdag, 13. februar 2014 kl. 16.38
 
 
 

Ærfugllaget hadde søkt midler fra Stiftelsen Vegaøyan verdensarv for å markere jubileet litt ekstra. 19 medlemmer deltok på møtet.

Kari Wærum ble valgt til ordstyrer (assistert av styreleder Ina Andreassen) og referent.

Bjørnar Nilsen gjennomgikk viktige deler av ærfugllagets historie gjennom 10 år – tema som har vært oppe til drøfting og tiltak som er blitt gjennomført: Ærfuglvokterkurs, ærfuglkonferanse, etablering av egen nettside, utvidelse av medlemstallet, kontakt med ærfuglvenner og –voktere, for eksempel i Nord-Trøndelag. Flere tema er fortsatt svært aktuelle: predatorbekjempelse, problemer knyttet til vern av bl.a. oter og ørn, kursplaner, rekruttering.

Innkalling og dagsorden ble godkjent.

Årsmeldinga for 2012 ble vedtatt (se vedlegg).

Planer for lagets virksomhet for neste årsmøteperiode:

Oppgradering og mer aktiv redaksjon av lagets nettside, med bl.a.

a) info om dyner. Navn på dyneprodusenter (med telefon, post- og e-postadresser), faste størrelser og priser skal være tilgjengelig for alle som besøker sida.

b) forbedring av designet, med flere fargerike fotografier inn på sidene.

Arbeidet med å få trykt opp funksjonelle dynelapper må fortsette – selv om det har vist seg vanskelig å finne rett produsent. Styret pålegges å finne en løsning snarest. KW tar nå kontakt med bedrifter som jobber med silketrykk.

Det skal lages en NÆL-brosjyre med info om laget, generell info om ærfugl, dun og dyner, navn på dyneprodusenter, ferdselsregler i dunværene etc. Ina Andreassen sendte rundt en dummy som ble godt mottatt. Designer for brosjyren er NÆL-medlem Astrid Andreassen, Brønnøysund.

Medlem Jann Sandøy, Nesna / Træna påpekte tidligere vansker med å komme i kontakt med laget. Styret skal få på plass en oppgradert medlemsliste med så mye adresseinfo som mulig (e-post etc.) og alltid svare på henvendelser. Sekretær KW gjennomfører i løpet av november en ringerunde til medlemmene.

Fellingstillatelse for oter: Laget bør ta opp med miljøvernavdelinga i Nordland fylkeskommune og Miljødirektoratet at dagens mulighet for å få dispensasjon fra vern for oter, ikke er tilstrekkelig. Dagens regler bygger på en feiloppfatning – at oteren yngler bare en gang i året, når den faktisk yngler også etter at fellingstillatelse kan gis.

I kommuner med ærfugldrift, må vern av ærfuglen prioriteres framfor vern av ørn og oter, og bekjempelse av predatorer må avkriminaliseres.

Laget går inn for at selve lovverket endres, ikke bare reglene for forvaltning av vernet.

I samråd med ærfuglvoktere utarbeider KW brev til Nfk og MD.

Fisketuristenes ferdsel i dunværene: Laget går inn for å starte en opplysningskampanje rettet mot fiske- og fritidsbåter, gjennom NÆL, Stiftelsen Vegaøyan verdensarv, kommunene. Laget skal drøfte videre om det bør utarbeides egne oppslagstavler med oppfordringen ”Kjør sakte – fugler i farvannet”.

Kasserer Knut Karlsen har ønsket å fratre, og Bjørnar Nilsen har på styrets oppfordring gått gjennom siste års regnskap. Regnskapet godkjent.

Valg av styre: Leder Ina Andreassen ønsker ikke å fortsette i vervet eller sitte i styret. Ingen har sagt seg villig til å stille som ny lederkandidat, og det påligger altså det nye styret evt. å velge en leder. Laget vedtok å endre vedtektene, slik at ny leder velges for to år, i likhet med styremedlemmer.

Det nye styret ble valgt ved akklamasjon:

Styremedlemmer:

Snefrid Jakobsen (2 år), Stig Sømhovd, Sigurd Reløy (begge 1 år igjen)

Kasserer: Bjørnar Nilsen (2 år)

Sekretær: Kari Wærum (2 år)

Revisorer: Inga Næss og Kjell Grimsø (begge valgt for 1 år)

Valgkomite: Kjell Grimsø (1 år igjen) og Astrid Andreassen

 

Ærfuglvokterne rapporterte under middagen fra de forskjellige dunværene. Snefrid Jakobsen takket restaurantsjef Wayne Ward for nydelig mat og flott service.

VEGA 11. – 18. oktober 2013

Kari Wærum, referent




- Flere nyheter..
- Forsiden..
 
 
 
 
Det tok 0.1622 sekunder å laste siden.
Opphavsrettigheter 20©11 eiderducks.no - Alle rettigheter forbeholdt
Design og layout: Balto Media & Design
System: VegaDesign.net
Nordland Ærfugllag
Org.nr: NO 987 988 681 MVA

Glemt passord?
 
   
Drevet av Vega CMS (PHP) 6.0.3.1
- Profesjonelle design løsninger -

Opphavsrettigheter © 2006 VegaDesign.net
- Alle rettigheter forbeholdt